dimarts, 20 de juny de 2017

L'ESTEL

Noies, nois, mares i pares, familiars i mestres,

Demà celebrem un acte ple de símbols, de senyals, de records,...
De records de tot allò que ha representat per vosaltres, pels vostres pares i mares i també per als vostres mestres, la vostra estada a l’escola.
Per a la majoria de vosaltres aquesta estada ha estat llarga: nou anys de la vostra, encara curta però plena vida.
Durant tot aquest temps tots hem treballat per a vosaltres: aquest ha estat l’objectiu de cadascun dels mestres i de l’escola en general, des d’aquell moment en que els vostres pares i mares van dipositar en l’escola Can Roca, la seva confiança per a col·laborar en la vostra educació.

Ara, però, volem acomiadar-vos amb un regal, un obsequi imaginari: UN ESTEL. Un estel que voli cel enllà, com vosaltres demà ho fareu de l’escola.

Tots necessitem un estel, un estel on poder mirar quan no sabem on dirigir els ulls, on poder agafar-se quan ens sembla que no tenim ningú al costat nostre, on dipositar els nostres somnis, les nostres alegries i perquè no, també els nostres petits entrebancs, un estel per compartir amb tots els qui estimem, i amb els que ens estimen, ...

L’estel que volem construir per a vosaltres ha de tenir molts colors, tots els colors:
· El VERMELL de la passió, la passió que cal posar en totes les fites que vulgueu aconseguir,
· El VERD de l’esperança, l’esperança necessària per tirar endavant en els moments difícils,
· El BLAU de l’amistat, l’amistat de la que ara gaudiu i no heu de deixar perdre mai, però també la d’altres amics i amigues que anireu trobant al llarg del vostre camí,
· El GROC de la veritat, la veritat que us ajudarà a ser homes i dones lliures,
· El ROSA de la bondat, la bondat necessària per a ser amics dels vostres amics, fidels, lleials,
· El TARONJA de la precaució, precaució que sempre cal tenir a fi d’evitar perills innecessaris,
· El LILA de la dignitat, la dignitat que cada persona ha de conservar amb cura,
· El BLANC de la justícia, que ens permeti ser justos amb nosaltres mateixos i amb els que ens envolten,
· El NEGRE de la seriositat, en el sentit de responsabilitat, de fer front als nostres actes, ser conseqüent amb les nostres actuacions,
· I també, el GRIS de l’avorriment, per a no oblidar-lo mai i d’aquesta manera evitar que s’escampi i que empleni la vostra vida.


Us encoratgen que conserveu sempre aquest estel amb l’equilibri just de cada color.


Carme i Perfe

7 comentaris:

Nerea Núñez ha dit...

Moltes gracies Carme i Perfe per aquest any us desitjo unes bones vacances!!!!!!!!!!!!

Danylo ha dit...

Moltes gracies per tot Carme i Perfe aquest curs ha estat molt divertit porquè hem fet de tot, però avui ha estat una mica trist perque ens anem de l'escola però passem a l'institut i això es bó. Moltes gracies per les fotografíes, pel pen drive etc.

Mireya ha dit...

Moltes gracies

Lucía Moreno ha dit...

Carma y Perfe, gracias por estar estos dos últimos años con nosotros, llenos de regalos, sorpresas y reflexiones.
No os olvidaremos nunca.
OS QUEREMOS.

Jovivi Vi Ar ha dit...

Moltes gràcies PERFE,CARME per tot elmquèheu fet per mi i per nosaltres aquests dos anys. CREC QUÈ PER TOTS AQUESTS 2 ANYS HAN ESTAT MERAVELLOSOS !!!!!!!!!!!! :)
Joan

Lucía Moreno ha dit...


M'encanta la nova entrada!!!

BERTA FITÉ ha dit...

A mi també m'encanta la nova entrada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És xulissimaaaaaaaaaaaaaaaa


Us trobo molt a faltar, Perfe i Carme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gràcies per visitar-nos