La verema i l'elaboració del vi es fa en poques setmanes, però el conreu de la vinya és feina de tot l'any. El més important és el cicle vegetatiu, des de que comença a brotar fins que arriba al celler.
El raïm, un cop veremat, es premsa. D’aquest premsatge se n’obté el most, és a dir, la part líquida dels fruits. El most fermentarà de manera natural per l’acció de fongs microscòpics (llevats) que es troben a les peles dels grans de raïm.
Ela alumnes de sisè han elaborat aquesta setmana, de manera artesanal, vi (en realitat suc de raïm) a partir de raïm negre.
Ara hauran d'esperar unes setmanes per poder comprovar els canvis que es van produint i veure'n el resultat final
3 comentaris:
Gracies Carme i Perfe per aquesta activitat, m'ha agradat molt.
Gracies Carme i Perfe per aquesta activitat, m'ha agradat molt.
aprendre l'elaboracio del vi ha sigut una fantástica idea!!
Publica un comentari a l'entrada