divendres, 8 d’abril del 2016

PARC ARQUEOLÒGIC MINES DE GAVÀ


L'objectiu d'aquesta activitat ha estat conèixer com era la vida quotidiana dels habitants del Gavà de fa 6.000 anys i sobretot el treball a l’interior de les mines, les més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció de la variscita, un mineral semipreciós utilitzat per a confeccionar joies.
A partir de les investigacions que es fan al voltant d’una excavació arqueològica, es pot conèixer, l’entorn natural i l’estil de vida de la comunitat neolítica.

El Parc va néixer per conservar i difondre un jaciment que la Generalitat ha declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. La importància d'aquest jaciment no només rau en la magnitud de l'excavació, sinó també en les troballes interiors: estris, objectes d'ús quotidià, joies, restes d'enterraments, etc. La més important ha estat la Venus de Gavà, una de les poques representacions religioses del neolític existents a la Península. Durant els darrers 30 anys s'han detectat més de cent boques de mina i just on hi ha la concentració més alta de galeries s'aixeca el Parc Arqueològic.


7 comentaris:

Paula Leyva ha dit...

Va ser una excursió molt divertida. També vam aprendre moltes coses!!!

Anna ha dit...

a mi hem va agradar molt.

Unknown ha dit...

Va ser molt divertit

ANDREA YSÀS ha dit...

Va ser molt interessant i a la vegada divertit

Alex Hernández ha dit...

Ha sigut una de les millors excursions!! em va agradar motissim!

Alex Hernández ha dit...

Va ser una experiència xulissima!!!!

BERTA FITÉ ha dit...
VA SER UNA EXPERIENCIA InOlViDaBlE !!!!!!!!!!!!!!

Gràcies per visitar-nos